Akademik Getat

Karaciğer Yağlanması ve Zayıflama Tedavisi

Karaciğer Yağlanması ve Zayıflama Tedavisi

Başarı ile sonuçlanan bir tedavinin raporu:

Yaşam tarzını değiştirerek ve bitkisel ilaçlar kullanarak sadece kırk günde 13 kilo zayıflayan ve 89 kilodan 76 kiloya düşen hastanın öyküsü. Hastalık, üçüncü evre karaciğer yağlanmasından birinci evreye kadar gerilemiştir.

Sağlık kuralları ve tedbirlerini uygulayarak karaciğer yağlanmasını iyileştirmek ve zayıflamak İran tıbbı ile mümkün. Bu alanda birçok hasta Getat kliniklerine başvurmakta ve tedavide başarılı sonuçlar elde etmektedirler. Bu sahada klinik araştırmalar da yapılmış ve çalışmalar devam etmektedir.  Beslenme kuralları, yeme içme yöntemleri ve besinin içeriği gibi tedbirler karaciğer yağlanması tedavisinde önemli yer tutar. Ayrıca spor, zayıflama ve karaciğer yağlanması noktasında en önemli tedbirler arasında yer alır. İbn Sina sporu, en önemli tedbir olarak belirtir.

Kaygı ve stresi kontrol etmek, temiz hava solumak, akşam yeterli ve vaktinde uyumak, vücut atıklarının düzenli boşaltımının sağlanması gibi faktörler de önemli tedbirlerden sayılır.

Hastanın raporu:

Dr. Abrishamkar: Başvuru sebebiniz neydi ve neler yaptınız? Hangi ilaçları kullandınız ve nasıl beslendiniz? Vardığınız sonuç nedir?

Hasta: 3. Derece karaciğer yağlanmam vardı, neredeyse karaciğerimi kaybedecektim. Sonra size başvurdum ve kırk günden kısa bir sürede yaklaşık 15 kilo verdim. Tatlı gibi hamur işlerini yememeye dikkat ettim.  Tedavide dört çeşit yahni tarzı yemek vardı, onları ve bazı bitkisel ilaçları kullandım. Gerçekten tedaviyi uygularken çok dikkat ettim. İlk günlerde beni epey zorladı. Adeta bedenim kapalı moddaydı. Ne pirinç yiyebiliyorsun ne ekmek yiyebiliyorsun, başkaları yerken sen yiyemiyorsun. Böyle bir durumdaydım. Ama ikinci hafta tamamen alıştım. Ben iki ekmeği bir oturuşta rahat yerdim. Şimdi en fazla 3-4 dilim arpa unuyla yapılan ekmeği yiyebiliyorum.

Karaciğer filmi için gittiğim iç hastalıkları uzmanı böyle giderse kendine yeni karaciğer ara diyerek durumun vahametini ortaya koymuştu. Başka bir doktor tanıdığım ise beslenmeni düzeltirsen ve kilo verirsen iyileşme olabileceğinden bahsetti. Sonra sizi tercih ettim. Size ne kadar teşekkür etsem az.

Dr. Abrishamkar: Peki spor yaptınız mı?

Hasta: Doğruyu söylemek gerekirse ilk üç gün konuşmaya bile mecalim yoktu. İşim medya olduğu için iş ortamında iki kelime bir araya getirip konuşamıyordum bile. Dördüncü beşinci gün konuşmayı başarabildim (ironi yapıyor). Ama ikinci haftadan itibaren artık düzenli olarak spor yapıyordum. Günde bir iki saat olmasa da yarım saat kırk dakika kadar yürüyüş yaptığım oluyordu.

author-avatar

Mahboubeh Abrisham Kar

Dr. Mahboubeh Abrisham Kar (Mahbube Ebrişem Kar) İran tıbbı uzmanıdır. İran Ardakan / Ardekan Üniversitesinden mezun olmuştur. Tahran'da Ahmediye ve Tuba Getat kliniğinde faaliyet göstermektedir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir