Akademik Getat

Göz Sağlığını Etkileyen Faktörler

Göz Sağlığını Etkileyen Faktörler

Göz hastalıkları çift görme, baş dönmesi, göz ağrısı, kronik baş ağrıları, bulanık görme, göz tansiyonu, göz kusurları ve göz kuruluğu olarak sıralanabilir.

Geleneksel Tıbba göre göz sağlığını korumanın başlıca yolları şu şekilde açıklanabilir:

Çok yemek, üst üste karışık yemek, buhar ve gaz üreten gıdaları fazlasıyla tüketmek, hazmı zor gıdalar tüketmek, mizaç bakımından soğuk ve ekşi gıdalar tüketmek, çok ya da az uyumak (yetersiz uyku), küçük yazıları okumak, parlak cisimlere uzun süreli bakmak (güneş ışınları vs.) vb. maddelerin uzun süre yapılışı göz sağlığını olumsuz etkiler.
Ayrıca cinsel ilişki sıklığı, toz duman içinde kalmak, yüz üstü uyumak, telefon ve bilgisayarla çalışmak, sıklıkla TV izlemek gibi etkenler de göz sağlığını olumsuz etkiler.

Elma ve tatlı armut suyu, pişmiş şalgam, ıspanak, kişniş, dereotu, hakiki bal, kahvaltıda reçellerden ayva, elma ve havuç yenilmesi, bademli muhallebi, badem sütü, çekirdeksiz siyah kuru üzüm, kuru incir, görmeyi kuvvetlendiren taze meyve sebzelerden havuç, kavun, mango ve bal kabağı ve vbg. gıdalar göz sağlığını olumlu etkiler.

Ayrıca safran ve zerdeçal, rafadan yumurta sarısı, genç koyun eti, küçük kuşların eti, genç tavuk eti, ismid sürmesi kullanımı, badem sürmesi, göz egzersizleri yapmak, güzel manzaraları seyretmek, güneş gözlüğü kullanmak, doktor gözetiminde hacamat yapmak da göz sağlığını olumlu etkiler.
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir