Akademik Getat

Oruçluyken Ağız Kokusunu Önlemenin Yolları

Oruçluyken Ağız Kokusunu Önlemenin Yolları

Kötü ağız kokusunda; bademcik rahatsızlığı, akciğer ve geniz enfeksiyonu, diş problemleri, mide sorunları gibi çeşitli faktörler etkili olabilir. Her halükarda diş doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyin.

Yemek yedikten sonra sindirimin güçlenmesi için bir kaşık ayva sosu yiyiniz. (Ayva sosu, ayvanın suyunun sıkılıp suyunun dörtte bir seviyeye gelecek şekilde kaynatılmasıyla elde edilir. Ayvaları küp küp doğrayıp suda bekletebilir, sonra suyunu sıkabilirsiniz.) Kabızlık birçok hastalığa kapı aralar. Kesinlikle tedavi edilmelidir.

Galiz (sindirimi zor) yemeklerden uzak durun, galiz yemeklere makarna, kelle paça ve lazanya vs. örnek verilebilir.
Ağızda nar salçası ya da nar tanesi bekletmek fayda sağlar.

Kişniş tohumunu eşit ölçüde kaya şekeri ile toz haline getiririn ve yemekten 10 dakika sonra bir tatlı kaşığı kadar yiyiniz.

Kötü ağız kokusu için ağız gargarası: Yarım su bardağı sirkeyi bir su bardağı su ve bir avuç gül ile 5 dakika boyunca gül yaprakları beyazlaşana kadar kaynatın, ardından süzün. Akşam uyumadan önce ve sahurdan sonra gargara yapabilirsiniz.

 

author-avatar

Dr. Elham Parsa

Dr. Elham Parsa, tıp fakültesini başarıyla tamamladıktan sonra İran’ın ileri gelen üniversitesinde “Geleneksel Tıp” alanında uzmanlık eğitimine devam etti. Geleneksel tıp uzmanlığının ardından üniversitede öğretim görevlisi ve araştırma ile meşgul oldu. Geleneksel Tıp alanında, yıllarca hekimlik görevini icra etti ve çeşitli makaleler yazdı. el-Kânûn fi’t-Tıbb’a Göre Geleneksel Tıp Tedavileri yazara ait kitaplar arasındadır. Kendisi Tahran İslâmî Azad Tıp Bilimleri Üniversitesi Bilim Kurulu Üyesi olmasının yanında İran Obeziteyi Önleme Derneği Üyesi ve Uluslarası Obezite Araştırmaları Derneği üyesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir