Akademik Getat

Hacamat Zamanının Önemi

Hacamat Zamanının Önemi

Hacamat için yılın iki zamanı hava değişiminden ötürü büyük önem taşır: İlkbahar ve sonbahar öncesi. Ancak sonbahar ve kış arası zaman aralığında ya da ilkbahar ve kış arası zaman aralığında belirgin bir sıcaklık değişimi görülmeyebilir. Dolayısıyla bu iki zamanda tedbir alınması sağlık açısından ayrıca önem taşır.

Kış mevsiminde, güçlü ve diğer mevsimlere göre daha fazla yemek yenilmesi önerilir. Ama ilkbaharda durumlar değişir (kış mevsiminin aksine daha az yemek yenilmelidir). İlkbahar genel olarak kış ayında yenilen ağır yemekler sonucu bedende biriken atık maddelerden arınma mevsimidir.

Yaz sonu, hacamat için uygun bir zamandır. Özellikle de sıcak mizaçlılar ve doktor tarafından hacamat olması önerilen kişiler için çok uygundur. Bu uygulama ile amaçlanan, safranın ve atık maddenin -bir diğer adıyla sıcak havalardan dolayı kanda biriken yanmış maddenin- vücuttan atılımı ve bu atık maddenin sonbahar ve kış sonrası çökelmesini önlemek ve sonbaharda yaygın görülen rahatsızlıkları -alerji ve soğuk algınlığı gibi- engellemektir.

Kış aylarında, fiziksel aktivite ve egzersiz artırılmalı, soğuk havalardan kaçınılmalıdır. Kan alımı ve hacamat gibi uygulamalar vücutta soğukluğu artırdığı için yaptırılmamalıdır (doktor tavsiyesi istisnadır).

Bu içeriğe emojiyle tepki ver!
Beğendim
1
Beğendim
Vay canına!
0
Vay canına!
Bravo
0
Bravo
Şaşırtıcı
0
Şaşırtıcı
Düşündürücü
0
Düşündürücü
Beğenmedim
0
Beğenmedim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir