Hastalıklar

Çocuklarda Görülen Kabızlık için Doğal Çözümler

Çocuklarda Görülen Kabızlık için Doğal Çözümler

Çoğu anne çocuklarında görülen kabızlıktan şikayetçidir. Kabızlığın iyileşmesi için hangi ilacı versem stresine girerler. Çocuklarda görülen kabızlıkta, yaklaşık %95’inde özel bir durum gözlenmemekte. Çocuklarda hareketin kısıtlanması, lifli gıdaları daha az tüketmeleri ya da bazen çocuklarda görülebilen ruhsal sorunlar çocuklarda kabızlığa neden olabilmekte. Peki çocuklarda kabızlık için neler yapabiliriz?

En başta, sağlıksız yiyecekleri çocukların beslenme programından çıkarmalıyız. Yemeklerinde ıspanak ya da pazı kullanarak bağırsaklarının daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olabiliriz.

Geleneksel tıpta müleyyin/yumuşatıcı çorba olarak da geçen çorbalar hazırlanabilir. Bir miktar arpa, pirinç ve yağlı tavuk ile çorba hazırlayabilirsiniz. Ayrıca çorbaya yumuşatıcı sebzelerden ıspanak tarzı sebzeler de ekleyebilirsiniz. Çorbaya çok miktarda hububat katmamaya çalışın. Bir miktar kuru erik de hazırlayacağınız bu çorbaya katabilir ve pişmeye yakın zeytinyağını ekleyebilirsiniz. Bu çorba çocuklarda bağırsakların çalışmasına yardımcı olacaktır.

Suda bekletilmiş erik ve incir de çocuklar için faydalıdır. Daha ileri yaşlardaki çocuklar için, uzun süpürge otu tohumu (Descurainia sophia) ile hazırlanan içecek verebilirsiniz. Uzun süpürge tohumunu sıcak su ile hazırlayıp aç karnına çocuklarınıza içirebilirsiniz.

Bu içeriğe emojiyle tepki ver!
Beğendim
2
Beğendim
Vay canına!
0
Vay canına!
Bravo
0
Bravo
Şaşırtıcı
0
Şaşırtıcı
Düşündürücü
0
Düşündürücü
Beğenmedim
0
Beğenmedim
author-avatar

Dr. Elham Parsa

Dr. Elham Parsa, tıp fakültesini başarıyla tamamladıktan sonra İran’ın ileri gelen üniversitesinde “Geleneksel Tıp” alanında uzmanlık eğitimine devam etti. Geleneksel tıp uzmanlığının ardından üniversitede öğretim görevlisi ve araştırma ile meşgul oldu. Geleneksel Tıp alanında, yıllarca hekimlik görevini icra etti ve çeşitli makaleler yazdı. el-Kânûn fi’t-Tıbb’a Göre Geleneksel Tıp Tedavileri yazara ait kitaplar arasındadır. Kendisi Tahran İslâmî Azad Tıp Bilimleri Üniversitesi Bilim Kurulu Üyesi olmasının yanında İran Obeziteyi Önleme Derneği Üyesi ve Uluslarası Obezite Araştırmaları Derneği üyesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir